De hoofdrolspelers

De hoofdrolspelers in deze spannende serie zijn Aldar, Ondine, Dran en Lune, de vier uitverkoren leerlingen van de Toveracademie die op missie gestuurd worden om de 8 bijzwaarden te vinden die in de vier Torens van Fantasia verborgen liggen. De hoofdzwaarden die zij tot hun beschikking hebben zijn vanuit de magische waterput tot hen gekomen, ze hebben hen uitgekozen.

Maar wie zijn deze vier eigenlijk?

Aldar is 17 jaar oud komt van het Dolende Dromerseiland. Hij is zelfverzekerd, heeft goudgele ogen en (heel vaak) een brede glimlach. Hij hanteert het Diamantzwaard. Tussen hem en Dran botert het in eerste instantie niet bepaald, maar dat is niet omdat ze elkaar niet mogen. Het probleem zit hem meer in het feit dat ze allebei de beste willen zijn; de een wil niet voor de ander onderdoen.

Dran is een Titaan van de IJsbergen en is met zijn 18 jaar de oudste van het stel. Hij zit al zeven jaar op de Toveracademie en wordt als eerste gekozen voor de Proeve van Bekwaamheid. Hij is groot en gespierd, heeft koperkleurig haar en twee vlechtjes die langs zijn gezicht tot op zijn borst bungelen. Zijn ogen zijn zwart en zijn gezicht straalt, hoewel hij ook heel nors kan kijken. Als kleine jongen wist hij al dat hij een aangeboren talent voor magie had. Hoe jong hij ook was, niemand was zo handig met spreuken als hij. Al snel werd duidelijk dat zijn toekomst bij de Tovenaarsacademie lag. Het Robijnzwaard heeft hem uitgekozen.
    
Ondine is 17 jaar oud en is een Zeenimf. Ze heeft indringende, groene ogen en lange, groene haren. Ze is gevoelig, verlegen en onzeker, maar diep in haar hart herbergt ze een geheime kracht. Ze zit al zes jaar op de academie en is heel close met Aldar. Bij hem voelt ze zich altijd op haar gemak en hij weet haar altijd op te beuren. Zij hanteert het Parelzwaard.

Lune is een Bergelfin uit het Rijk der Bergtoppen en is de jongste van de vier. Ze is 16 jaar oud, heeft een opgewekt karakter en is altijd optimistisch. Ze heeft lang blond haar dat ze vaak in een paardenstaart draagt. Zij zorgt ervoor dat de sfeer binnen de groep goed blijft en houdt iedereen bij elkaar. Zij draagt het Jadezwaard.