De zwaarden

Hoe de 13 zwaarden ontstaan zijn, kun je lezen in De missie, op deze pagina kom je alles te weten over de zwaarden zelf en wat voor kracht er in deze wapens schuilt. Ze hebben stuk voor stuk hun eigen magische kracht, die zo sterk is dat ze levensgevaarlijk zijn als ze in verkeerde handen vallen.

De 4 hoofdzwaarden
De hoofdzwaarden zijn vanuit de magische waterput tot de vier tovenaarsleerlingen gekomen, ze hebben hen ‘uitgekozen’. Als eerste is Aldar aan de beurt, het Diamantzwaard vliegt vanuit de put recht in zijn handen. Dit zwaard ontleent zijn kracht aan de aarde en straalt het zuiverste licht uit. Het heeft een gevest dat is bedekt met kostbare diamanten. Om het te kunnen hanteren is wilskracht nodig. Het zwaard is in staat om al het Kwaad te verdrijven. Bij het Diamantzwaard horen twee bijzwaarden: het Lapiszwaard, dat in staat is om gebeurtenissen te tonen die ergens anders plaatsvinden, en het Kristalzwaard, dat de tijd kan veranderen.

Het tweede zwaard, het Robijnzwaard, hoort nu bij Dran. Het heft heeft de vorm van een grote vlam en is versierd met prachtig geslepen robijnen. Dit wapen ontleent zijn magische kracht aan de energie van het vuur. Om het te kunnen hanteren is vertrouwen nodig. Het beschermt je tegen kou en duisternis. De bijzwaarden die bij dit zwaard horen zijn het Opaalzwaard en het Topaaszwaard.

Het derde is het Jadezwaard, het wapen van Lune. Dit zwaard haalt zijn magische kracht uit de energie van de wind. Om het te kunnen hanteren is onverschrokkenheid nodig. Het zwaard is in staat om wervelstormen op te wekken én om de wind te doen liggen. Wie het draagt kan zich zo licht en snel als de wind verplaatsen. Het Agaatzwaard en het Turkooiszwaard zijn de bijzwaarden van het Jadezwaard.

Het Parelzwaard, ten slotte, heeft Ondine aangewezen. Het ontleent zijn magische kracht aan de energie van het water. Wie het wil hanteren heeft zelfvertrouwen nodig. De belangrijkste eigenschap van dit zwaard is de genezende kracht. Het is een magische talisman die tot wonderbaarlijke genezingen in staat is. Ook het Parelzwaard heeft twee bijzwaarden. Het eerste is het Smaragdzwaard en het tweede is het Saffierzwaard.

De 8 bijzwaarden
Het Lapiszwaard: is in staat om gebeurtenissen te tonen die ergens anders plaatsvinden.
Het Kristalzwaard: kan de tijd kan veranderen. Let echter op, deze laatste vorm van magie kan slechts eens in de honderd jaar gebruikt worden!
Het Opaalzwaard: de drager ervan kan zich in ieder dier of ander wezen omtoveren zonder zijn of haar eigen stem te verliezen.
Het Topaaszwaard: is in staat om licht uit te stralen maar ook om het te absorberen. Het kan bliksemschichten afvuren, maar ook alles verduisteren.
Het Agaatzwaard: heeft een bijzondere eigenschap: het kan geluiden van ver opvangen en onthouden, zodat je ze later op ieder gewenst moment opnieuw kunt beluisteren.
Het Turkooiszwaard: wie het draagt kan zich razendsnel verplaatsen, zonder dat het enige moeite kost.
Het Smaragdzwaard: heeft de macht over alle planten, struiken en bomen.
Het Saffierzwaard: kan als leugendetector worden gebruikt en ook nog de juiste weg wijzen.

Het dertiende zwaard, het Lavazwaard, is het krachtigste van allemaal. Het bezit enorme krachten. Dit zwaard is gevormd uit het fragment van de Spiegel der Duisternis waarin het Kwaadste van alle Kwade Magiërs is opgesloten. Wie het in zijn bezit heeft, kan het Duistere Leger oproepen ...